Myshoroom

Så snabb är tarotguiderna.net

Så snabb är tarotguiderna.net

En snabb hemsida kommer med flera fördelar. Det innebär ofta att besökarna stannar längre, och att bounce raten förbättras. Ett verktyg som många använder för att testa hastigheten är Pagespeed Insights.

När vi kör Tarotguiderna.net i verktyget ser vi att hemsidan är mycket snabb. Precis som den också känns när man besöker den. Den får 100 poäng, vilket är det högsta man kan få. Pagespeed Insights testar en rad olika saker, däribland svarstid från server och första CPU-inaktiviteten. Men det är svårt att hitta hemsidor som inte får förslag på förbättringsåtgärder – och Tarotguiderna.net är inget undantag.

Det här kan förbättras

Verktyget ger två förslag på vad som kan göra sidan ännu snabbare.

  • Ta bort resurser som blockerar renderingen. När Pagespeed Insights ger det här förslaget, innebär det att den första uppritningen av sidan blockeras av någonting. Som åtgärd rekommenderar de att infoga nödvändig CSS- och JS-kod direkt på hemsidan. De nämner också att det finns en WP-plugin som kan hjälpa till att lösa det problemet.
  • Bildernas filformat. Det är inte ovanligt att den här åtgärden rekommenderas. Som exempel ges förslaget att byta ut format som PNG och JPEG mot snabbare format, till exempel JPEG XR, JPEG 2000 och WebP. Även för detta finns det en WP-plugin som kan användas för att optimera redan uppladdade bilder till bästa möjliga format. De tar upp headerbilden på Tarotguiderna.net, som är 63 KB stor, och visar att den möjliga databesparingen är på 21 KB.

Diagnostik

Under rubriken ”Diagnostik” presenteras en rad olika åtgärder. Bland annat skriver de att funktionen font-display i CSS kan användas, för att göra texten synlig för den som besöker hemsidan, medan webbteckensnitten läses in. De tar även upp cachelagring, orderkedjor och transfer sizes.

Vad är Tarotguiderna.net?

Tarotguiderna.net är en hemsida för den som vill veta mer om tarot. Tarot används som ett verktyg i spådom, och har gjort så under lång tid. Du kan även läsa mer om affirmation, medium och astrologi. Klickar du på ”blogg” kan du läsa om några av landets mest kända medium. Hit hör till exempel Terry Evans, som känns igen från TV-programmen ”Förnimmelse av mord” och ”Det okända”. Hans barndom var ofta tuff, med en ung mamma, en frånvarande pappa och flertalet elaka styvfäder.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *