Myshoroom

Sälj dina gamla oanvända guldföremål till Guldexperten

Guld är en värdefull ädelmetall som genom historien har varit väldigt eftertraktad. Idag väljer många personer att investera i denna råvara men det är också vanligt att man avyttrar den. Detta i form av gamla guldföremål som inte längre används och som man inte riktigt vet vad man ska göra med. Som tur är kan du sälja dessa föremål till Guldexperten och få bra betalt för dem. Genom att göra detta kan du få lite välbehövliga extra pengar. Läs vidare så berättar vi mer!

Sälj dina guldföremål till Guldexperten – så gör du detta

Om du är intresserad av att sälja dina guldföremål till Guldexperten kan du göra detta på följande sätt:

  1. Välj en aktör att sälja föremålen till. Det finns flera olika aktörer på marknaden som ägnar sig åt att köpa guldföremål. Pantbanker och andra aktörer kan därmed hjälpa dig att avyttra dina gyllene föremål och växla in dessa mot kontanter. Det är dock viktigt att du gör egna efterforskningar och endast gör affärer med seriösa aktörer. Detta för att försäkra dig om att göra bra affärer snarare än dåliga. Guldexperten är ett bra exempel på en seriös aktör i denna bransch.
  2. Få dina föremål värderade. Nästa steg i processen är att få dina föremål värderade. Till att börja med behöver värderaren ta reda på hur mycket guld de olika föremålen innehåller. Guldföremål kan innehålla upp till 24 karats guld. De flesta guldsmycken är dock 14 eller 18 karat. Vanligtvis finns det stämplar på smyckena som indikerar renheten. Därefter behöver föremålen vägas och multipliceras med det aktuella guldpriset.
  3. Gör affären. När du har hittat en vettig aktör att sälja dina föremål till och fått dessa värderade är det dags att göra affär. Förutsatt att du är nöjd med det pris som du erbjuds för föremålen är det bara att slå till! Om så inte är fallet kan du försöka förhandla lite grann om priset med köparen. Tänk dock på att denne i sin tur behöver kunna göra en liten vinst genom att sälja vidare dina guldföremål. Därför bör denne erbjudas en viss prutmån.