Myshoroom

Jämför mobiloperatörer och gör ett bra val

Nu är det över 30 år sedan mobiltelefonen började bli vanlig i Sverige, och mycket har hänt under den tiden, både vad gäller själva mobilerna och de abonnemang som finns tillgängliga. Tack vare en fri marknad där olika företag konkurrerar om kunderna har det mesta blivit bättre för konsumenten. Den mobiloperatör som erbjuder bäst villkor kommer att få de flesta kunderna, svårare än så är det inte. Eftersom vi i Sverige har så olika förutsättningar med topografi och avstånd till mobilmaster betyder det att olika operatörer kommer leverera bäst i olika områden. Genom att jämföra olika mobiloperatörer får man bra underlag för att välja rätt till sitt närområde.

Tre sätt att hitta rätt operatör

  • Prata med personer som bor i samma område och fråga om de är nöjda med sin mobilleverantör för att få reda på om täckningen är bra. Detta är det allra säkraste sättet att ta reda på vilken operatör som faktiskt funkar bäst i praktiken.
  • Se över vilka behov som abonnemanget behöver uppfylla. Är det t.ex. fri data eller samtal till utlandet som är viktigast? Olika telekombolag har riktat in sig på olika målgrupper och försöker därför göra ett abonnemang som passar till just den typen av kund. Många kan därför hitta en paketlösning som ger bra valuta för pengarna.
  • Utnyttja eventuella rabatter. Är man student eller pensionär finns det ofta pengar att spara genom att teckna ett specialavtal, som är giltigt just för den som studerar eller har gått i pension. För familjer finns det också förmånliga avtal där alla i familjen kan nyttja ett gemensamt abonnemang.

Så går det till att byta operatör

Det är faktiskt inte särskilt dramatiskt att byta operatör om man tycker sig ha hittat ett bättre alternativ. Den som vill beställa ett nytt sim-kort går enkelt in och registrerar sig, och det enda som krävs är egentligen att ha en fast adress dit det nya sim-kortet kan skickas. Ifall man vill behålla sitt nuvarande nummer gäller det att hålla reda på när numret kommer flyttas till det nya sim-kortet, så att man inte står utan fungerande mobil och behöver köpa en bussbiljett hem. Normalt sett sker dock porteringen nattetid för att orsaka så lite störning som möjligt.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *