Myshoroom

Därför bör du raka dig med rakhyvlar

Idag finns det en rad olika rakhyvlar att välja mellan i butiker. Du kanske aldrig tidigare har funderat på att använda en mer klassisk hyvel såsom en säkerhetshyvel? Många avskräcks nämligen när de ser det stora rakbladet. Men faktum är att det finns flera anledningar att raka sig med hyvel istället för med en rakapparat. Här kikar vi närmare på några av dessa!

Fördelarna med att använda rakhyvlar

När det kommer till de fördelar som det medför att använda rakhyvlar istället för rakapparat kan vi bland annat nämna dessa:

  • Du får en bättre rakning. En uppenbar anledning att välja en rakhyvel framför en rakapparat är att du får en närmare och bättre rakning. Om du aldrig tidigare har provat att raka dig med hyvel kommer du sannolikt att få den bästa rakningen någonsin. Använd gärna raklödder och andra produkter för att göra upplevelsen så bra som möjligt. Din hy och dina skäggstrån kommer då att vara redo att rakas och du kommer märka stor skillnad.
  • Rakhyvlar ger mindre hudirritation. Även om du kan åstadkomma en närmare rakning genom att använda en rakhyvel blir även huden mindre irriterad. Detta gäller i synnerhet om du använder en så kallad säkerhetshyvel att raka dig med. En sådan kräver nämligen färre drag med hyveln för att kapa bort hårstråna. Därför blir inte heller huden lika irriterad som då du rakar samma område flera gånger.
  • Rakningen är en lugn och fridfull aktivitet. Om du vill få en stund för dig själv och få ett avbrott i vardagen är rakningen en möjlighet till detta. Det finns få stunder i livet som är lika avslappnande som en riktigt bra rakning. När du rakar dig behöver du nämligen vara väldigt koncentrerad och fokuserad på vad du gör. Detta för att minimera risken för att du skär dig med rakhyveln. Detta gäller speciellt vid användning av säkerhetshyvlar och andra mer traditionella rakhyvlar. Dessutom får du anledning att använda olika sorters raklödder, återfuktare och kanske även varma och kalla handdukar. Tiden står i princip stilla när du rakar dig och du får anledning att njuta av hela processen.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *