Myshoroom

Hudvård och andra produkter från Vichy

Vichy är ett hudvårds, – och skönhetsmärke som har sitt ursprung i just Vichy, en ort i Frankrike. Märket startades 1931 och ända sedan dess har man tillverkat hudvårdsprodukter som är baserade på thermalskt källvatten från orten. Förutom hudvård finns även en del andra skönhetsprodukter i märkets sortiment, bland annat deodoranter och smink.

Vichy – hudvårdsprodukter med källvatten

Hudvårdsprodukterna från Vichy är som sagt baserade på ett thermalskt källvatten. Detta är ett slags mineralvatten och känt för att ha demagogiska egenskaper för hud, bland annat:

  • Lugnande för känslig hud
  • Stärkande för hundens naturliga försvarssystem

När märket startades 1931 var det av var det av den franske Dr. Haller som kom med idén att arbeta med detta vatten. Produkterna blev snabbt populära och även om den gamla ingrediensen hänger kvar än idag följer man även med i den moderna utvecklingen när det kommer till hudvård. Forskning och vetenskap ligger bakom tillverkningen för att man ska kunna erbjuda produkter av hög kvalitet.

Samtliga hudvårdsprodukter från märket är även demagogiskt testade, vilket innebär att dom är testade under kontroll av hudläkare. Produkterna är framtagna för att passa alla hudtyper – även känslig hud som

Andra produkter från märket

Förutom hudvård finns även en rad andra produkter från Vichy. Det finns en del hårvårdsprodukter, så som schampon och balsam, återfuktande hårmasker samt behandlingar för att motverka håravfall.

Smink är en annan kategori som märket erbjuder och här gäller samma som med hudvårdsprodukterna – dom passar även bra för den med känslig hud. Produkterna är noggrant testade och flera av dom innehåller solskyddsfaktor.

I sminksortimentet finner man bland annat foundations och täckande puder, fixerande puder, concelear och så kallade cover sticks.

Prisklass

Produkter från Vichy är inte billiga men heller inte jättedyra om man jämför med andra hudvårds, – och skönhetsmärken. Man kan säga att dom ligger någonstans mittemellan och det utan att göra avkall på kvaliteten. En ansiktskräm kostar till exempel mellan ca 200 – 300 kronor och dom flesta sminkprodukterna där även dom däremellan.

Vichy erbjuder alltså produkter framtagna med både forskning och vetenskap som grund, produkter som passar för alla hudtyper och även för dom flesta plånböcker. Redan efter några dagar användning av produkterna kan man dessutom märka skillnad, om man till exempel har problem med irriterad, torr eller rodnande hud.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *