Myshoroom

Bröllopsfoto för varaktigt minne

Bland de många fester och tillställningar man besöker under sitt liv är det vissa som väger tyngst. Barnens första kalas, bröllop, dop och andra händelser är ofta värda att dokumentera! När det gäller bröllopsfoto finns en hel bransch till förfogande och detsamma gäller ofta för skolåren. Att hitta rätt fotograf för bröllopsfoto innebär ofta att ge sig in i okänt territorium. De flesta som är i färd med att boka bröllopsfotograf har inte gift sig tidigare och har ingen större erfarenhet på området. Om man inte själv har god inblick i fotografering, kan det också kännas svårt att veta vilka frågor man skall ställa. Det enklaste är ofta att titta på bilder fotografen själv är nöjd med. Här kan man få en bild av vad man kan vänta sig.

Bara vigseln?

Det finns olika traditioner när det gäller fotografering vid bröllop. Vissa vill ha dagen som helhet dokumenterad, medan någon annan hellre vill hålla sig till en eller ett par olika bröllopsbilder. Oavsett hur man gör, kan man dock räkna med att fotografens alster ackompanjeras av en uppsjö bilder som vänner och släktingar tar under dagen. Det är viktigt att man är ute i tid om man vill anlita någon för bröllopsfoto. Det är inte ovanligt att det är svårt att få tid om man gifter sig när många andra gör detsamma. Omkring midsommar är det vanligt att gifta sig och efterfrågan kan därför vara stor i kombination med semestrar.

Våga testa

Det är inte svårt att ringa in vad som är en klassisk bröllopsbild och inte. Oavsett var i världen man befinner sig ser många bilder ganska lika ut på gott och ont. Önskar man få en unik bild som säger mer om personerna som porträtteras, kan man behöva släppa ramarna och testa lite olika idéer. Fotografen som anlitas är konstnär och har säkert tankar och idéer att dela med sig av om ni bjuder in till det. En bröllopsbild kan säga en hel del om allt ifrån personerna till dagen som helhet. Kanske är detta vad som kan vara fokus i kompositionen?

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *