Myshoroom

Att köpa en barncykel

När barnen är kring fem-sex år gamla är det lagom att köpa en barncykel så att barnen kan lära sig att cykla på egen hand. Tänk på att välja en barncykel där man kan höja och sänka både sadeln och styret, sådana cyklar kostar ofta lite mer men å andra sidan kan man använda dem längre eftersom de så att säga växer med barnet. Sadeln ska inte vara för slät eftersom barnet då riskerar att halka ned. En barncykel behöver egentligen inte vara utrustad med växlar men ringklocka ska alltid finnas för barnets säkerhet. 

Var köper man en barncykel? 

En barncykel kan man köpa på många olika ställen. Många väljer att gå till en cykelbutik, där kan barnet få prova cykeln och man kan få personlig vägledning i sitt köp. Numera kan man också beställa barncyklar på internet. Då brukar priset vara väldigt förmånligt men nackdelen är att ni inte kan provcykla cykeln. Ett annat alternativ är att köpa cykeln på en stormarknad, där brukar det också vara ganska bra priser. Nackdelen med en stormarknad är att om det skulle uppstå något problem med cykeln så har de sällan personal på plats som kan reparera den. För att kunna jämföra priser på olika barncyklar kan man använda någon av de jämförelsesajter som finns. 

En barncykel i rätt storlek 

Det är väldigt viktigt att barncykeln har rätt storlek för ditt barn. När man köper till exempel hockeyutrustning eller barnkläder så brukar man köpa lite för stort, så att barnen har något att växa i. När det gäller en barncykel ska man tänka nästan tvärtom! Man ska aldrig köpa en barncykel som är lite för stor. Det är mycket svårare för barnen att lära sig att kontrollerna cykeln och hålla balansen om den är för stor. Köp därför en barncykel där barnet kan sitta på sadeln och nå ner till marken med båda fötterna. 

Köpa en begagnad barncykel? 

Många föräldrar köper en begagnad barncykel till sina barn och det kan absolut vara ett klokt val. Man kan komma ner ganska mycket i pris, särskilt på våren och försommaren då många vill bli av med sina gamla barncyklar. Barnen växer fort så det finns egentligen ingen anledning att investera alltför mycket pengar i en barncykel som de kanske bara kan använda något år. Hjälm bör man dock inte köpa begagnad. Den kan ha varit med om skador som säljaren inte berättar om.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *