Myshoroom

Så shoppar du kläder

Genom att handla på nätet kan du spara såväl tid och pengar som resan till butiken, men genom att shoppa okontrollerat på nätet kan du få problem. När du köper kläder online är det viktigt att du ser till så kläderna har rätt storlek. Du bör också kolla i flera butiker för att hitta de bästa priserna.

Ta dina mått

Måtten kan variera mellan olika tillverkare av kläder, vilket gör att du inte kan förlita dig på att en storlek som small, medium eller large alltid passar dig. Eftersom du inte kan prova kläderna innan du köper dem när du handla på nätet, är det extra noga att du vet dina mått. Som kvinna bör du åtminstone känna till din bröstvidd, ditt midjemått och ditt höftmått. Det kan också vara bra att göra ytterligare mätningar, till exempel stuss, innerbenslängd och armlängd, beroende på vilket typ av plagg du har tänkt köpa. Män bör känna till sin bröstvidd, midja och innerbenslängd. Det kan också vara bra att känna till armlängd och axelbredd.

Det är också viktigt att tänka på vilken årstid du handlar inför. På sommaren handlar det mest om att ta det lugnt i det varma vädret. När det är varmt väder måste man som kvinna kanske förändra sin klädstil lite och bära shorts. På hösten kan jeans hålla kroppen varm. Därför är det viktigt att ha i åtanke vilken årstid du har tänkt använda kläderna.

Titta på måttabellen

Titta på storlekstabellen för varje plagg. Många tillverkare har en måttabell som de använder för alla sina kläder, men många butiker på nätet säljer plagg från flera olika tillverkare. Genom att läsa produktbeskrivningen av alla plagg du har tänkt köpa kan du dubbelkolla hur storlekarna mäts. Det kan till exempel vara så att du har small i plagg från en tillverkare medan du har medium i en annans.

Skriv en inköpslista

Om du ska köpa flera plagg på en och samma gång bör du skriva ner allt du behöver innan du börjar handla. På så vis hjälper listan dig att hålla dig inom ramarna och förhindrar dig från att bli överväldigad av alla valmöjligheter.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *