Myshoroom

Komplettera en infraröd bastu med andra IR-produkter

Komplettera en infraröd bastu med andra IR-produkter

En infraröd bastu kommer med många hälsofördelar. Dessutom är de billiga i drift och snabba att starta upp. Vill man få liknande fördelar utanför bastun kan en infraröd värmemadrass vara en idé. Eller varför inte en terrassvärmare?

Värmemadrass

En värmemadrass ger, precis som en infraröd bastu, djupgående värme. Särskilt uppskattas det kanske av personer som har besvär från till exempel reumatism eller fibromyalgi. Det kan också vara riktigt skönt efter träning, eftersom det uppges lindra muskelvärk. Värmemadrasser används av många kiropraktorer och massörer – i synnerhet lymf-massörer, som använder värme som en viktig del i behandlingen.

Terrassvärmare

En annan populär IR-produkt är terrassvärmare. På våra breddgrader vill de flesta göra så mycket som möjligt för att förlänga sommaren. Med en bra terrassvärmare kan uteplatsen användas lite längre in på hösten.

En del butiker där du kan köpa infraröd bastu, säljer också terrassvärmare. En fördel kan vara att köpa hos samma butik, eftersom det kan bli ganska stora summor och därmed ökade möjligheter att förhandla. Idag finns ett stort urval av IR-värmare på marknaden – så det lönar sig att undersöka marknaden ordentligt innan man slår till.

Övriga produkter till infraröd bastu

Förvisso inte IR-produkter i sig, men för den som vill renovera eller göra om i bastun finns det gott om alternativ. Till exempel kan du köpa följande när det är dags att göra om:

  • Bastulaven, eller bänken, är en viktig del av varje bastu. Det är inte bara på bänkarna som man slappnar av och njuter av sin egen tid, utan det är också bänkarna som utgör de praktiska ytorna i en infraröd bastu.
  • Bastupaneler finns i såväl behandlat som obehandlat trä. Många väljer att ha samma träslag som finns i den egna utemiljön, men handlar du hos en webbutik med ett brett utbud, kan du kombinera olika träslag för en personlig och unik touch.
  • Att välja rätt aggregat är viktigt. Märker man att det hela tiden behöver köra på maxstyrka, finns risken att man har fel typ. Handlar du hos en välsorterad butik finns mängder av varumärken och dimensioner att välja mellan. Givetvis finns andra saker att ta i beaktning – till exempel isoleringen, som bör vara minst 50 mm tjock i en infrarödbastu.

Lycka till!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *