Myshoroom

Allt du behöver till en blöjtårta

Allt du behöver till en blöjtårta

Om du har en vän som väntar barn och du av någon anledning har valts ut att arrangera dennes babyshower, har du förstås en del att stå i. När du har fixat mat och inbjudningar saknas framför allt en enda sak: Du behöver ställa någonting på bordet som alla kan fästa sina blickar på: en blöjtårta!

För det första behöver du införskaffa några saker. En av dessa är en flaska champagne. Detta utgör nämligen skillnaden mellan en vanlig blöjtårta och en lite finare sådan. Flaskan placerar du i mitten av kakan. Denna kan föräldrarna sedan ta med sig till sjukhuset och öppna i samband med födseln. Om du inte vill vara fin i kanten kan du ställa en flaska whisky eller vodka i mitten av tårtan istället för champagne.

Så bygger du din blöjtårta

Dessa kit innehåller med andra ord allt du behöver till en blöjtårta. Om du inte köper ett sådant kit, behöver du införskaffa en bottenplatta, ett elastiskt band och dekorationer på annat håll. Det enda du behöver komplettera detta kit med är själva blöjorna.

Bottenplattan utgör grunden för din blöjtårta och om du vill spara pengar (även om ovan nämnda kit inte utgör någon betydande kostnad), kan du skära ut en cirkel i kraftig papp eller plywood. På bottenplattan placerar du sedan blöjorna i en cirkel. Du bygger din blöjtårta likt en vanlig, ätbart tårta – lager för lager. För att blöjorna ska hålla ihop fäster du dem med det elastiska bandet. När du har gjort klart det första lagret kan du börja bygga nästa lager av din blöjtårta. Hur många lager du väljer att bygga din tårta med är upp till dig, men två till tre lager är vanligtvis lagom. Glöm inte dekorationerna, rosenblad fungerar till mycket och ger en speciell känsla, dessa som är ljusrosa är väldigt populära för att typer av kärleksfulla högtider.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *